Filme

Ziua I – Joi, 14 Februarie 2013

eXeX  (Romania, 2012)

Durata: 05:27

Regia: Mircius Aecrim

O zi din viata unui cuplu. Exista frumusete in micile gesturi de zi cu zi, in intimitate.

Vreau sa stiu cum e (Romania, 2012)

Durata: 5 min

Regizor: Alexandra Carastoian

LOLO(Red) (Romania, 2012)

Durata: 30 min

Regia: Alina Cristea

Povestea unui barbat ce locuieste in Roma­nia, care se travesteste si se loveste de homo­fobia omniprezenta in tara noastra. In plus, desi trece prin cea mai de succes perioada din viata lui, fiind selectat de o companie de divertisment sa filmeze un videoclip, se confrunta cu dezamagirea de a fi inselat de partenerul lui, dupa o relatie de un an. Cu cine? Tocmai cu producatorul sau. Toate acestea aduc la suprafata sechele din copi­larie, amintiri dureroase legate de tatal sau. Din nefericire, iubitul lui infidel nu vine la in­talnire de ziua lui, asa ca Daisy este nevoit sa plece singur catre casa de la filmari.

Ms Thing (Canada, 2010)


Durata: 7 min
Regia: Karen X. Tulchinsky
O lesbiana de la oras, emotional volatila, cauta dragostea in locurile nepotrivite, pana cand o gaseste intr-un ambalaj neobisnuit. Nebunia ia pe sus lumea lesbiana.

Paper Dolls (Israel, Elvetia, SUA, 2006)

Durata: 80 min

Regia: Tomer Heymann

Un documentar ce studiaza schimbarea tiparelor de imigrare la nivel mondial si extinderea notiunii de familie, totul prin prisma unei comunitati de imigranti filipinezi, ce traiesc ilegal in Israel. Respinsi de familii pentru preferintele lor sexuale, acesti oameni lucreaza ca insotitori si ingrijitori permanenti pentru batrani israelieni, banii castigati fiind trimiti chiar familiilor ce i-au alungat. In singura lor noapte libera pe saptamana, ei isi urmaresc pasiunea personala de a face reprezentatii in travesti, in cadrul grupului numit “The Paper Dolls”. Impotriva numeroaselor dificultati ale vietii de zi cu zi, acesti barbati dau dovada de o rara generozitate a spiritului, de umanitate si de pofta de viata. Camera lui Tomer Heymann descopera  o lume neobisnuita, dar plina de bucurie, tristete si mai ales de iubire.

Ziua II – Vineri, 15 februarie 2013


The Best is Yet to Come (Republica Chineza, 2009) 

Durata: 16 min

Regia: Eunice Wu

Un scurt metraj despre un cuplu tanar de lesbiene care infrunta dificultatile din relatia lor dupa aflarea rezultatului la “Propunerea 8”, in ziua marilor alegeri din 2008 (casatoriile intre persoane de acelasi sex devin interzise in California, SUA). Cum vor reusi ele sa-si infrunte teama si sa-si urmeze visul?

The Flight (SUA, 2012)


Durata: 15 min
Regia: Jennifer Bird
The Flight este un scurt-metraj despre o tanara pe nume Athena, care descopera libertatea prin cunoastere, in timp ce intriga filmului este centrata pe sexualitatea sa.

Night Shift (Spania, 2011)
Durata: 17 min
Regia: Carlos Ruano
Noapte. O sala goala. Doua personaje si…manechine.

Performance Anxiety (SUA, 2012)

Durata: 15 min

Regia: Reid Waterer

Doi heterosexuali foarte frumosi sunt angajati sa produca un film porno gay, in acest film amuzant din interiorul filmului, despre creativitatea si efortul care s-a produs in timpul filmarilor.

Entwine (SUA, 2012)

Durata: 9 min

Regia: Raymond Yeung

O relatie care odata era plina de iubire s-a dezintegrat in indiferenta. Un barbat gay asiatic isi pune intrebari legate de relatia lui de lunga durata.

My last round / Mi Ultimo Round ( Chile / Argentina, 2010)

Durata: 87 min

In sudul Chile, o poveste de dragoste se naste intre Octavio, un boxer de succes, si Hugo, un ajutor bucatar. Mutandu-se in capitala Santiago, ei se asteapta sa-si indeplineasca visele si sa-si traiasca dragostea – ascunzand-o de lumea ostila din afara. Dar nimic nu iese asa cum a fost planuit.

Ziua III – Sambata, 16 Februarie 2013

Tandem (MareaBritanie, 2011)

Durata: 12 min

Regia: Adrian Hume Robinson

„Tandem” este o poveste întunecata de iubire cu o atmosfera apasatoare, în care cele doua personaje principale îsi gasesc relatia aruncata în haos de revelarea neasteptata a unor adevaruri.

You and Me (SUA, Portugalia, 2011)

Durata: 15 min

Regia: Edward Shieh

Poate iubirea sa cucereasca tot? Printr-o scurta conversatie telefonica, “You and Me” urmareste in jurul lumii cateva cupluri cu probleme, ale caror diferente le-au adus intr-un impas lungile povesti de dragoste.

Japan Japan (Israel, SUA, 2007)

Durata: 65 min

Regia: Lior Shamriz

Filmul spune povestea lui Imri, care la varsta de 19 ani se muta in Tel Aviv, insa viseaza sa ajunga in Japonia. Viata tanarului ne este prezentata prin intermediul intalnirilor si al relatiilor pe care le stabileste. O explorare a vietii in indepartatul oras Tel Aviv, naratiunea converge in jurul unui erou ce exploreaza, la randul sau, propria alegere privind destinatia exotica mult visata.

I’ve got something to tell you (Spania, 2009)

Durata: 8 min

Regia: Ana Torres-Alvarez

Javi si Pablo au ceva sa-si spuna, cum o vor face?

You Should Meet My Son (S.U.A., 2010) 


Durata: 86 min

O mama conservatoare din sud este socata cand afla ca singurul ei fiu este gay. Dar decisa sa nu-l lase sa treaca prin viata singur, porneste in cautarea sotului perfect pentru el.